Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Noorse pastei

Aantal personen: 4-

Ingrediënten

voor het deeg:
7 plakjes diepvries-bladerdeeg, ontdooid
1 losgeklopt ei

voor de vulling:
250 gr grofgesneden groenten (zoals venkel, wortel, courgette,
reepjes
meiknol, broccoliroosjes)
25-30 gr boter
25-30 gr bloem
5 dl visbouillon (van tablet)
2 dl slagroom of crème fraîche
150 gr kleine champignons
250 gr kabeljauwfilet in mooie reepjes
250 gr verse zalmfilet in mooie reepjes
2 ontvelde vleestomaten in kleine blokjes
250 gr gekookte mosselen
150 gr grote roze garnalen
2 eetlepels grofgesneden bieslook
1 theelepel fijngesneden dragon
1-2 theelepels citroensap
een met bakpapier beklede bakplaat
een vis-uitsteekvormpje
een ingevette springvorm (doorsnee 24 cm)
bakpapier
een steunvulling

Bereiden


Verwarm de oven voor op 200°C.
Steek uit 1 plakje deeg 6 kleine visjes, bestrijk die met
losgeklopt ei, leg ze op de bakplaat en bak ze ± 10
minuten in de oven.
Leg 6 plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van
± 30 cm doorsnee.
Bekleed de springvorm met het deeg.
Knip de rand van het deeg op een leuke manier in en prik de
bodem met een vork regelmatig in.
Leg het bakpapier en de steunvulling in de vorm.
Bestrijk de deegrand met losgeklopt ei en bak de deegbodem
± 20 minuten in het midden van de oven.
Verwijder de steunvulling en het papier en bak de deegbodem
nog ± 10 minuten en verwijder dan de vorm.
Kook voor de vulling de groenten in ruim water met zout
beetgaar (de venkel en de wortel 6-8 minuten, de courgette,
meiknol en broccoli 3-5 minuten).
Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat die 2 minuten
bakken.
Roer de bouillon en de slagroom erdoor tot een gladde
saus.
Laat de saus op zacht vuur ± 5 minuten koken.
Verwarm voor de bereiding de saus eventueel opnieuw.
Voeg de champignons, de kabeljauw en de zalm toe en laat die
± 5 minuten in de saus garen.
Roer de tomaten, mosselen, garnalen, gekookte groenten,
bieslook en dragon door de saus en breng de visragoût
met zout, peper en citroensap op smaak.
Vul de deegvorm met de ragoût en leg de deegvisjes
erop.
Garneer met takjes dragon.

U kunt de mosselen voor de pastei natuurlijk ook zelf koken.
Neem 1-1 1/2 kg mosselen en spoel ze onder koud stromend water
goed schoon. Leg op de bodem van een grote pan 2 in stukken
gesneden bleekselderijstengels, 2 eetlepels fijngesneden
peterselie en 1 in ringen gesneden ui. Schenk hierop 1 glas
droge witte wijn en leg daarop de mosselen. Zet de pan op hoog
vuur en laat de mosselen ± 6 minuten koken tot alle
schelpen open zijn. Schud de pan tijdens het koken regelmatig
om. Laat de mosselen iets afkoelen en verwijder de schelpen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken forelfilet met witlof, grove mosterd en CarlsbergElephant
Noorse witte heilbot met peper
Makreel met gember en kokos
Scampi
Schotel van gestoofde kabeljauwstaart

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes